Aftensmad til hverdag og fest med boller i karry

Hvis du elsker at lave velsmagende og lækker mad, men er lidt presset på tid, kan du evt. prøve dig frem med en af de klassiske danske retter, som både er nemme og hurtige at lave. Det kan for eksempel være, at du ikke har flere timer til at tilberede aftensmad i hverdagen, når først der skal købes ind og hentes børn efter arbejde. I så tilfælde har du brug for en ret, som kan fryses og gemmes i portioner, og lynhurtigt varmes op. Det kan også ske, at du er i bekneb med tiden forud for et middagsselskab, og skal bruge opskriften på en velsmagende ret, som kan laves dagen før, gemmes natten over i et køleskab, og varmes op inden selve middagen.

Nem og hurtig madlavning med gammeldags boller i karry

Måske forbinder du ikke umiddelbart boller i karry med festmad. Men den lækre og aromatiske ret kan sagtens indgå som del af en menu til dit middagsselskab. De fleste kan rigtig godt lide smagen – boller i karry er ikke en synderligt spicy eller stærk ret, så her kan selv de sarte ganer og maver være med. Og med det rette tilbehør – jasmin ris eller basmati ris samt sød eller stærk mango chutney – kan boller i karry sagtens bære titlen af hovedret.

I hverdagen kan boller i karry snildt udgøre et billigt alternativ til fast food eller færdigretter fra supermarkedet. Hvis du sætter en time af søndag eftermiddag til at lave en ordentlig skudefuld boller i karry, kan den sagtens fryses ned i mindre portioner, og så tøs op i mikroovnen få minutter inden aftensmaden skal på bordet. De fleste børn elsker den på én gang blide og stærke smag, og kødboller i enhver form er som regel et sikkert hit. Du kan finde den grundlæggende opskrift på boller i karry på https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/24930/gammeldages-boller-i-karry