Få den rette hjælp til afvænning på et misbrugscenter

07 juni 2022 Astrid Pedersen

advertorial

Er du bange for at du er blevet pillenarkoman? Så læs med her.

Hvornår skal jeg gå i misbrugsbehandling?

Du bør gå i misbrugsbehandling når dit misbrug nærmer sig et problematisk niveau. Hvis du på et tidspunkt har fået udskrevet smertelindrende eller angst dæmpende medicin hos din praktiserende læge, og du oplever at du har svært ved at lægge pillerne på hylden, er det et sikkert tegn på at dit forbrug af medicinen er ved at blive et problem.

Oplever du samtidig at dit daglige forbrug af piller eskalerer, fordi der stedse skal mere og mere til for at opnå den ønskede effekt, vil der være tale om at du har udviklet det der kaldes tolerans. Og så er du faktisk fanget i et afhængigheds betinget misbrug som kræver professionel hjælp.

Misbrugscenter

Det er vigtigt at du sørger for at komme i behandling i det øjeblik du indser at du har et problem. Hvis du stadig er i stand til at erkende dit misbrug er det ikke for sent at gøre noget ved det. Men det kan det sagtens være om nogle uger eller måneder, hvor du er så fastlåst i afhængighedens favntag at du har mistet evnen til selverkendelse.

Hvori består behandling på et misbrugscenter?

Når du tjekker ind til misbrugsbehandling på et dansk behandlingscenter vil du blive udredt med henblik på tilrettelæggelse af dit behandlings forløb.

I mange tilfælde vil du blive tilbudt det der kaldes en afgiftning – i hvert fald hvis dit misbrug er af svært og længere varende karakter. Ved en afgiftning vil alle de afhængigheds skabende giftstoffer blive skyllet ud af kroppen på dig. Således vil du kunne komme den fysiske afhængighed til livs inden den egentlige terapi påbegyndes.

Hos Behandlingscenter Stien består en misbrugsbehandling i et intensivt forløb af cirka fem ugers varighed. Klik ind og læs mere på behandlingscenter-stien.dk.

Flere Nyheder