Få hjælp til generationsskifte i din virksomhed

I mange familievirksomheder vil en søn eller datter tage over efter deres mor eller far. Det er både en hyggelig tradition, men det gør også, at den nye direktør er vokset op med virksomheden og kender den indgående. Typisk vil sønnen eller datteren have arbejdet i virksomheden i mange år og kender derfor virksomheden godt. Det er derfor ikke kun for hyggens skyld, at de bliver rekrutteret. Det handler også om, at de har et indgående kendskab til virksomheden. Der er mange ting at holde styr på i forhold til generationsskifte i en virksomhed. Er I en lille virksomhed, er det ikke sikkert, at I har jeres egen advokat til at hjælpe med skiftet. Så kan det være en god ide at alliere sig med en dygtig advokat, der kan hjælpe til med generationsskifet. 

Hvis du leder efter en dygtig advokat Esbjerg eller omegn, kan du med fordel kontakt Hviid Advokater. De har stor erfaring med at hjælpe virksomheder gennem en lang række forskellige forløb. Det kan for eksempel være et generationsskifte. 

Ved et generationsskifte skifter virksomheden ofte ejer fra den ene til den anden person. Hele ejerskiftet vil derfor typisk også være en del af generationsskiftet. 

Generationsskifte i bestyrelsen

Det kan også være, at I gerne vil have nogle yngre medlemmer i bestyrelsen. Det kan være, at et eller flere af medlemmerne er på vej på pension eller bare gerne vil drosle ned på deres forpligtelser i forhold til jeres virksomhed. Så kan det også være en god ide at få hjælp af Hviid Advokater.

De kan hjælpe med at få alle papirer udfyldt korrekt, så generationsskiftet i bestyrelsen kommer til at foregå på den helt rigtige måde. Det er vigtigt for virksomheden, at det sker sådan. 

Når I alligevel har fat i en kompetent advokat, kan det være, at der også er nogle andre ting, I gerne vil have set efter i sømmene. Det kan for eksempel være, at I gerne vil have gennemgået jeres kontrakter med leverandører og kunder. En advokat kan hurtigt få sat de rigtige juridiske vendinger på. Det er derfor ikke noget, der behøver at tage lang tid. Men det kan være en god ting at få gjort, hvis I en dag skulle opleve problemer med en af kontrakterne, så er I sikret bedst muligt. 

Det kan også være en god ide at få set jeres ansættelseskontrakter igennem. Så er I sikre på ikke at få en sag med en fagforening.