Fordele ved at fælde et træ

18 april 2022 Steffen Petersen

Hvis man har en stor og gammel have, så har man næsten med garanti også store træer i den. I dette indlæg vil vi komme ind på hvilke fordele der kan være, hvis man beslutter sig for at fjerne nogle af de store træer i sin have. Læs med herunder, hvis du er nysgerrig på området.

At fælde træer giver mere lys til din have

En af fordelene ved at fælde træer er, at der kommer mere lys ind i din have. Dette er især en fordel i vintermånederne, når solen står lavere på himlen og ikke giver så meget lys. Mere lys betyder, at dine planter vil være i stand til at gennemgå fotosyntese mere effektivt. Det betyder også, at de vil være mindre tilbøjelige til at gå i overlevelsestilstand og vil fortsætte med at vokse og trives. Desuden vil mere lys, der når din have, også være med til at holde den varmere, hvilket kan være til gavn for både dig og dine planter. Så hvis du leder efter en måde at hjælpe din have med at vokse på, kan du overveje at fælde nogle træer.

Hvis du har brug for hjælp til at få fældet træer, så anbefaler vi, at du tager fat i et professionelt firma, da det hurtigt kan blive farligt. Det kan eksempelvis være et firma der tilbyder træfældning i Ringkøbing.

image

Du kan få flottere udsigt

Mange haver er dækket af træer, og det ødelægger helt grundlæggende udsigten fra haven. Derfor kan det være en idé at fælde nogle træer, eller i hvert fald beskære dem, hvis man ønsker at få bedre udsigt. Det vigtigste du skal huske på her er dog, at hvis du fælder dine træer for udsigt, så åbner det typisk også op for, at der er mindre privatliv, da flere kan kigge ind i haven.

Flere Nyheder