Gulvafslibning: Få bugt med de gamle pletter

06 oktober 2020 Camilla Skøtt

Det er uundgåeligt, at der med tiden kommer skrammer, ridser, hakker og ikke mindst pletter på dit gulv. De fleste af dem er til at leve med, hvis man ser på dem enkeltvis, men som årene går, kommer der flere og flere – og så kan det være rart med en gulvafslibning, så man kan starte på en frisk.

En enkelt plet her og en enkelt plet der. Det er der i sig selv ikke noget galt med. Men efterhånden som pletterne hober sig op, bliver det et irritationsmoment, og hvis du har et trægulv med så mange pletter, at det går dig på nerverne – ja, så er tiden nok inde til en gulvafslibning

En gulvafslibning, tænker du. Og ja – det er netop, hvad du har brug for, hvis du er træt af pletterne.

Med en gulvafslibning sliber du ganske enkelt hele det øverste lag af dit trægulv. Inklusiv pletter og gammel efterbehandling. Herefter står brædderne, som var de nye, og du er klar til at behandle det på ny med din foretrukne teknik.

Hvilket look skal gulvet have?

Når du skal vælge, hvordan dit gulv skal behandles, skal du først og fremmest overveje, hvordan du gerne vil have, at det skal se ud. Skal brædderne være så naturlige som muligt, eller kan du godt lide det højglanslakerede look, som også er yderst rengøringsvenligt?

Mulighederne kredser primært omkring lak, olie eller sæbe, men hvis brædderne er meget gamle, og du ikke kan lide træfarven i det hele taget, kan du også vælge at male gulvet. Det er er længere proces, og det er dyrt at fortryde, da det er ret svært, at slibe malingen af igen – faktisk kræver det som regel en omgang med gulvhøvlen.

Er du i tvivl, så spørg din gulvmand – her kan du helt sikkert få gode råd og vejledning.

Flere Nyheder