Lad din boligadvokat bistå dig ved boligkøb

Det er de færreste, som kan købe et hus eller en lejlighed uden at skulle gældsætte sig i mange år. I dagens Danmark er det ganske normalt, at man finansierer sit boligkøb med et mangeårigt lån – dels et lån i banken, og dels et såkaldt realkredit lån.

De fleste mennesker, som køber et hus eller en ejerlejlighed, gør det ud fra en betragtning om, at prisen på ejendommen vil stige – og at de derfor har foretaget en investering. For mange mennesker ender disse visioner desværre med at blive gjort til skamme. Der kan hurtigt ske det, at der viser sig fejl og mangler ved den nye bolig, som gør, at den bliver mindre værd, eller mere tung i månedlige udgifter.

Der kan også være forhold omkring det formelle, som omgiver boligen – for eksempel klausuler (den berømte tilbagekøbs klausul eller Københavner klausulen er blandt disse) eller lokalplaner, som på sigt kan påvirke boligens værdi. Dårlig økonomi i ejerforeningen kan også medføre en stigning i de månedlige omkostninger, so udgør bidraget til fælles udgifterne, og således gøre, at man sidder for mere, end hvad man har råd til.

Få hjælp fra en dygtig boligadvokat – og undgå, at boligdrømmen bliver til et mareridt

Rigtig mange af disse ulykkelige situationer kunne være undgået, hvis køber havde allieret sig med en dygtig boligadvokat. En boligadvokat kan nemlig identificere langt de fleste faldgruber, som relaterer sig til køb af bolig. Med et advokatforbehold i købsaftalen kan din advokat få mulighed for at gennemlæse al den dokumentation, som hidrører fra såvel handelen som fra selve boligen og – i tilfælde af at der er tale om en lejlighed – ejendommen og dennes økonomi og drift. Er der sagforhold, som kunne påvirke din beslutning om at købe huset eller lejligheden, vil din boligadvokat varsko dig herom, så du kan indgå handelen på et oplyst grundlag.

Find din boligadvokat online på eboligadvokat.dk