Nyd din nyklippede hæk

20 maj 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

De fleste huse er omgivet af en hæk, der skal klippes en til to gange om året, for at den ikke løber løbsk. Som udgangspunkt skal din hæk været klippet inden Sankt Hans, og så kan du også med fordel klippe den om efteråret.

En helt almindelig ligusterhæk gror som en i helvede i løbet af en sommer, så derfor er det vigtigt at holde den under kontrol. Det kan du blandt andet gøre med en makita hækkeklipper. Det kan enten være en hækkeklipper der er manuel. Den anbefales kun som en ekstra eller hvis du har en meget lille hæk.

De to andre typer af hækkeklipper er enten el- eller batteridrevet. 

Makita hækkeklippere

Batteri- eller eldrevet hækkeklipper

Om du skal vælge den ene eller anden type, drejer sig primært om dit behov og om du er en mand eller kvinde. En eldrevet hækkeklipper er lettere end en batteridrevet. Det betyder, at hvis du er en kvinde, er det nemmere at håndtere. Hvis man ser bort fra den lange ledning, man bliver nød til at have med. Ulempen ved ledningen er at man kan risikere at klippe den over, op til flere gange.

Det gør man ikke med en hækkeklipper, der bruger et batteri. Her risikerer man blot at løbe tør og skal vente imens batteriet lader op. 

Det er heldigvis noget som de fleste producenter har tænkt på og det er som regel muligt at bruge det samme batteri til andre produkter. Det betyder at du slipper for at have et utal af forskellige batterier og opladere, men kan i princippet nøjes med at have en oplader og et par batterier. Det er selvfølgelig nødvendigt at du husker at de skal være opladet, for at du kan bruge dem. Men det er stadig nemmere end at have flere batterier og opladere, du skal huske at få opladet.

Flere Nyheder