Sådan får du en flot hæk

22 august 2021 Steffen Hansen

Med en pragtfuld have hører en pragtfuld hæk. Derfor finder du her i indlægget tips og tricks til, hvordan du kan få en flot hæk.

Hold den trimmet

Det første du skal gøre, hvis du vil have en flot hæk, er at holde den trimmet. Simpelthen sørge for, at der ikke er perioder, hvor du ikke får klippet de grene der stikker ud, og hele tiden sørger for at den er flot og symmetrisk. Hvis du ønsker at hækken skal blive større, så skal du selvfølgelig ikke klippe den før den har den størrelse du ønsker. Når en hæk skal vokse sig større må man se sig tilfreds med nogle grene der stikker ud i en periode.

Få hjælp til en topkapning

Har du en stor hæk, så kan det være en større opgave at få klippet toppen på den. Derfor kan det være der skal hyres professionel hjælp ind til at lave en topkapning af hækken. Med professionel hjælp behøver du ikke stå på en stige, og forsøge at klippe toppen af din 3 meter høje ligusterhæk, som du fortsat ønsker skal være høj.

Få hjælp til en topkapning her: http://skibbildanlaegsgartner.dk/topkapning-og-stubfraesning/

Fjern ukrudt

Som med alt andet i en have, så er det altid en god idé at fjerne ukrudt. Ukrudt vokser og vokser, og hvis man ikke stopper det, så begynder det at fjerne sol og næring fra din hæk. Derved kan den få steder, hvor den ikke er grøn på samme måde som resten af hækken, eller få helt tørre områder, hvor der slet ikke vokser grene længere. Derfor skal du gerne 1 til 2 gange i måneden gå en tur ved hækken, og sikre dig, at der ikke er ukrudt der er sprunget ud deri. I vinterperioden er det selvfølgelig ikke nødvendigt på samme måde, at du går og tjekker om der er ukrudt i hækken.

Flere Nyheder