Sådan vælger du det rette trægulv

Der er fordele og ulemper ved det meste, og det gælder også, når du skal vælge, hvilke brædder der skal pryde dit nye trægulv – så hvordan vælger du?

Trægulve er ikke bare trægulve. Det ved du, hvis du har læst denne artikel på husblog.dk, og det ved du også, hvis du allerede har indledt jagten på gulvet til dit hjem. Men hvad skal du kigge efter?

Grundlæggende kan man inddele trægulve i fire forskellige kategorier, og der bør du starte; nemlig med at finde ud af, hvilken type trægulv du gerne vil have. De fire kategorier er gulvbrædder, parketgulve, lamelgulve og laminatgulve – og vi gennemgår dem alle fire efter billedet.

Gulvbrædder

Fordelen ved massive gulvbrædder og -planker er, at du får mulighed for at vælge mellem en lang række af sorter, ligesom du har stort set frit valg på alle hylder, når det kommer til længden på brædderne. 

Samtidig får du en smuk overflade, der kan både slibes og høvles igen og igen, og du får dermed et trægulv med uendelig levetid.

Parketgulve

Parketgulve er yderste populære i de danske hjem, og det skyldes først og fremmest, at de er smukke og elegante. Her får du mulighed for at vælge mellem flere forskellige læggemønstre, og samtidig får du et trægulv med en lav fugtighed, hvilket betyder, at brædderne sjældent svinder ind efter montering.

Lamelgulve

Drømmer du om et trægulv, men har du ikke penge til at købe et massivt et af slagsen, så kan lamelgulvet være en rigtig flot løsning. Fordelen er, at de ikke svinder ind efter lægning, fordi kernen består af en træbaseret plade, der holder det hele på plads – og så selvfølgelig at det er en billig og flot løsning.

Laminatgulve

Du kan i dag få laminatgulve med en overflade, der minder om træ, men faktisk er det en speciel form for plast, og drømmer du om et decideret trægulv, bør du altså ikke gå denne vej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *