Tjek et fastkarms vindue efter, når du vil åbne det

17 oktober 2021 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Som det ligger i ordet med fastkarmsvinduer, så kan det nogle gange betyde, at man ikke nødvendigvis kan åbne det.

Der er jo mange bygninger, hvor man har brug for noget lys til at komme derind, hvis der er ansatte, men hvor vinduerne ikke skal åbnes.
Det kan også være fordi, at de sidder så højt oppe, at der aldrig er nogle mennesker, der kommer derop til at kunne åbne dem alligevel, og man bruger et ventilationsanlæg til at få frisk luft ind i lokalet.

Men den slags vinduer ser man jo også i almindelige hjem, og de kan ligner stort set alle slags vinduer, indtil man kommer tæt på og ser, at der ikke er nogen mekaniske til at åbne dem med.

Som sagt er det ikke nødvendigvis tilfældet ved alle fastkarmsvinduer, men det kan jo være tilfældet, og det skal man lige se efter, inden man forsøger at åbne det – forgæves.

Fastkarmsvinduer kan ikke altid åbnes

Det er meget intuitivt at tro, at de fleste vinduer kan åbnes eller som minimum sættes på klem, men det er ikke alle vinduer, der er lavet gennem tiden, som det er intentionen med, at de skal åbnes.

Nogle er også bare til pynt, som man ser det i kirker, mens andre har sat sig gennem tiden, at de bare ikke kan åbnes.

Og så er der nogle af de her fastkarmsvinduer, som der bare slet ikke kan åbnes, uanset hvordan man prøver, for de er ikke lavet til det; hvorfor man ikke skal prøve at åbne dem.

Nu om dage laver man dog vinduer med mange forskellige åbningsmekanismer, som det kan tage tid at regne ud, så det er forståeligt, hvis man lige undersøger alle muligheder i kanterne og rundt.

Men hvis en person ikke kan fortælle dig, at det ikke kan åbnes, og du bliver ved med at prøve uden held, så er det med at opgive ævred, da du potentielt kan ødelægge vinduet.

Flere Nyheder